• Familietuin minimaal onderhoud

  • Standpunts-perspectief vanuit zitkamer

  • Achtertuin met overdekt terras en bakken

  • Winterbeeld tuin met bakken met grassen

  • Tuin met trap

  • Isometrie terrastuin met vijver

 

Voor- en achtertuin weinig onderhoud

De opdrachtgevers hebben 3 jaar geleden dit huis gekocht. De binnenzijde is inmiddels helemaal naar de woonwensen van hen aangepast. Nu is de tuin aan de beurt. De tuin is door de vorige bewoners aangelegd bij de bouw van het huis en is toe aan een facelift. De familie bestaat uit 2 werkende ouders en een kleuter en een peuter. Hierdoor is er niet veel tijd om in de tuin te werken. De nieuwe tuin moet daarom onderhoudsvriendelijk zijn. Wel houden ze van groen en kleur. 
Daarnaast moet er ruimte zijn om te eten en relaxen in de tuin. Op dit moment wordt de voortuin niet gebruikt. De wens is om de voor- en achtertuin beiden hiervoor te kunnen gebruiken. Ook moeten de kinderen kunnen fietsen door de hele tuin.
In de bestaande tuin staan veel waardevolle heesters die de eigenaren graag willen hergebruiken. Hiermee is rekening gehouden.
In de tuin is vorig jaar een trampoline ingegraven. Deze ronde vorm is het uitgangspunt geworden van het ontwerp. 
In het ontwerp is een groot terras in de achtertuin en een nieuw terras in de voortuin. Het terras in de voortuin heeft tot ver in de avond zon. 
  • Voor- en achtertuin weinig onderhoud